Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місцева влада зустрілася з представниками ОСББ та квартальних комітетів Центрального району Херсона

 Тривають зустрічі представників Херсонської міської військової адміністрації з головами ОСББ і квартальних комітетів. Чергова відбулась у Центральному районі міста. Вона тривала більше двох годин, протягом яких прозвучало дуже багато питань і пропозицій, – повідомляє Херсонська міська рада.
Минулого року МВА налагоджувала роботу, запускала комунальні підприємства, шукала людей, техніку, щоб почали функціонувати розмародерені росіянами житлово-комунальне господарство, соціальний сектор тощо. Цьогоріч іде процес удосконалення.
“Ми вивчаємо прогресивний досвід інших, аналізуємо свої помилки, за потреби міняємо керівників.Розказав людям, як побудували роботу. Три райони міста поділені на 2 частини. За кожною закріплений один із заступників начальника військової адміністрації. Раз на тиждень вони інспектують свої ділянки. Виявлені недоліки фіксують, щоб потім спланувати ресурс на їх ліквідацію”, – зазначив Роман Мрочко, начальник Херсонської МВА.
Всі питання, що порушують люди на цих зустрічах, записуються, від загальних до конкретних адрес.
“Для тих, хто ще не стикався з пошкодженнями будинків внаслідок ворожих обстрілів, пояснюємо алгоритм дій. Найперше, що у випадку “прильоту” треба зробити, викликати поліцію. Отримати витяг з реєстру досудових справ. Далі повідомити про пошкоджене майно до ЦНАПу або у застосунку “Дія”. Наступним етапом буде подати заяву на відшкодування. Наразі ця опція заблокована, але вона одразу стане доступною, як тільки з нашої громади знімуть статус зони активних бойових дій”, – прокоментував Роман Мрочко.
Всі жителі, чиї оселі були пошкоджені внаслідок обстрілів чи підтоплення, обов’язково отримають компенсації.
Часто звучить питання, де ховатися від ворожих снарядів, коли підвальне приміщення у будинку не може використовуватись як найпростіше укриття? МВА наразі вивчає можливість побудови сховища, якщо не буде знайдено інших варіантів.
“Наразі визначились із критеріями, за якими надаватиметься у громаді гуманітарна допомога. У першу чергу це – люди з інвалідністю від 18 років і старші, сім’ї з дітьми, внутрішньо переміщені особи, громадяни віком 60+. Щоразу запрошуємо на роботу до адміністрації, комунальних підприємств та закладів. Дефіцит кадрів у місті дуже відчутний, а воно має жити!”, – додав начальник Херсонської МВА. 

</div>

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН