Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ у колабораційній діяльності підозрюється ексвикладачка одного з вишів міста Херсона

 Служба безпеки України системно викриває колаборантів та зрадників з числа колишніх «освітян», які перейшли на бік ворога і допомагають окупантам в провадженні російської освітньої програми на захоплених територіях Херсонщини, – повідомляє пресслужба Управління Служби  безпеки України.
Так, СБУ встановила ексвикладачку Херсонського національного технічного університету, яка, перебуваючи у тимчасово окупованому російськими військами Херсоні, погодилась на пропозицію співпраці.
Ворожа поплічниця стала на посаду «декана факультета экономики управления и бизнеса» у навчальному закладі, створеному окупантами на базі захопленого росіянами державного вишу.
На фейковій посаді підозрювана активно впроваджувала російські стандарти освіти. Для підтримання учбового процесу за навчальними планами рф колаборантка розробила «положение о факультете» та плани на навчальний рік, які відповідали чинним правовим нормам рф.
Вона здійснювала підбір та укомплектування науково-педагогічного та технічного персоналу «факультету». Забезпечувала також управління та керівництво навчальної, виховної та культурно-масової роботи на «факультеті» та «кафедрах» у його складі у відповідності до освітніх стандартів держави-агресора.
Зловмисниця видавала розпорядчі документи, якими затверджувались старости та куратори академічних груп, переміщення студентів в спеціальні підготовчі групи.
Фігурантка разом зі своїми колегами – зрадниками втекла від українського правосуддя на лівий берег річки Дніпро, де продовжує свою зрадницьку діяльність.
Їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.
Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ Херсонської області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання ” Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН