Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині судитимуть двох колаборанток: поліція завершила розслідування

Під час тимчасової окупації Білозерки фігурантки влаштувалися працювати до незаконно створених установ. Відтепер їм загрожує повна конфіскація майна, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Як розповіла начальник сектору дізнання відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції Катерина Ковальчук, про причетність жінок до протиправної діяльності дізналися ювенальні поліцейські та інспектори сектору реагування патрульної поліції. Під час досудового розслідування було встановлено, що 41-річна місцева жителька в червні 2022 року добровільно погодилася зайняти посаду «касіра пєнсіонного фонда бєлозьорской воєнно-гражданской адміністраціі». А 49-річна жителька Ромашкового в той же період часу влаштувалася «главним спєціалістом (економістом) отдєла бухучьота і отчьотності воєнно-гражданской адміністраціі». Обидві фігурантки на своїх робочих місцях здійснювали прийоми громадян та видавали їм так зване соціальне матеріальне забезпечення від окупаційної влади (кошти у російських рублях).
Обом зловмисницям дізнавачі повідомили про підозру у причетності до вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Тобто – добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора. Нині досудові розслідування завершені та обвинувальні акти за погодженням із Олешківською окружною прокуратурою скеровані на розгляд суду.
Підозрюваним загрожує повна конфіскація майна та інші обмеження.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН