Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні місцева влада провела зустріч з головами ОСББ Дніпровського району

Хотіли б будувати дитячі майданчики та садити дерева, а змушені рити окопи і облаштовувати укриття, щоб ворог вже ніколи не зміг нас застати зненацька!
Чергова зустріч представників Херсонської міської військової адміністрації з головами ОСББ і квартальних комітетів відбулась у Дніпровському районі, – повідомляє Херсонська міська рада.
Сподобалась тональність – люди самі багато пропонують і вже роблять. Херсонці звернули увагу на те, що у будинках, за які вони відповідають, немає черги на закриття плитами ОСБ вибитих після ворожих обстрілів вікон. Дахи багатоповерхівок теж консервуються, але людей цікавить, коли можна буде капітально їх відремонтувати?
Відповідь одна – як тільки територія нашої громади буде від ворога не менше, як за 30 кілометрів. Надання нам статусу зони активних бойових дій суттєво ускладнило життя цивільного населення.
Саме через це призупинені виплати власникам пошкоджених внаслідок обстрілів чи підтоплення після підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС осель. Але оформлювати все потрібно одразу, бо держава все компенсує, як тільки наша громада не буде в зоні активних бойових дій. Державна програма компенсацій за житло, пошкоджене або зруйноване внаслідок російської агресії, поширюється на власників як квартир, так і приватних будинків. Вона не передбачає відшкодування за пошкодження нежитлових приміщень. Тому поки МВА тимчасово закриває плівкою або плитами ОСБ безкоштовно для ОСББ покрівлі і місця загального користування.”, – зазначив Роман Мрочко.
Ці роботи виконують КП “Парки Херсона”, яке підпорядковане ХМР, та низка підрядних організацій.
У деяких ОСББ люди самотужки проводять ремонти у підвальних приміщеннях, які рекомендовані комісією МВА як найпростіші укриття. Просять лише допомогти з облаштуванням та вивезенням будівельного сміття.
“Присутні підняли питання відключення від централізованого опалення, бо застарілі мережі, постійні аварії призводять до того, що містяни часто сидять без тепла в оселях взимку. У планах вже навесні реалізувати пілотний проєкт з побудови котельні на один великий будинок і відпрацювати всі питання, щоб потім цей досвід впроваджувати у більших масштабах.  Також до весни розраховуємо вирішити питання з прибудинковою територією. Голови ОСББ на всіх зустрічах про це говорять. Зараз працюють юристи, бо процес складний.
Поінформував учасників зустрічі про дефіцит кадрів, який гостро відчувають комунальні підприємства міста. Склалась ситуація, коли вже є техніка, а на ній нікому працювати. Про вакансії в КП, адресну доставку гуманітарної допомоги та інше можна дізнатися за номерами “гарячої лінії” МВА”, –  додав Роман Мрочко.
Телефони гарячої лінії МВА:
– 050 040 44 24;
– 098 958 17 83;
– 098 958 17 90.
Під кінець зустрічі містяни попросили навести лад в одному із скверів, де траву не косили майже три роки. Вони впевнені, що вже цього літа будуть там гуляти, не боячись ворожих обстрілів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН