Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру жителям Херсонщини: очолили захоплене підприємство та організовували псевдовибори

СБУ продовжує викривати «помічників» організаторів незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини. Так, за матеріалами СБУ повідомлено про підозру черговим прихильникам «русского мира». Ними є чоловік та троє жінок, серед яких обрана представниками окупаційної влади «заступниця директора» з фінансово-економічної діяльності ДП «Херсонський морський торгівельний порт», – повідомляє пресслужба управління Служби безпеки в Херсонській області.
У вересні 2022 року ворожі поплічники добровільно взяли участь у проведенні фейкового плебісциту за відокремлення тимчасово окупованих території області від України.
У захопленому обласному центрі та населених пунктах Херсонського та Скадовського районів області колаборанти допомагали окупантам у створенні територіальних дільниць.
Серед іншого, вони здійснювали прийом виборців, видавали бюлетені для голосування, готували списки учасників «голосування». На «закріплених» за ними ділянках агітували херсонців віддати свій голос за приєднання до рф
Після так званого «волевиявлення» бюлетені з потрібними «відмітками» колаборанти передавали для підрахунку голосів та фальсифікації «підсумків» фейкового плебісциту на користь москви.
Слідчі СБУ підозрюють фігурантів у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За допомогу державі-агресору їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Заходи з викриття злочинів проводили співробітники СБУ в Херсонській та Тернопільській областях спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Читайте на сайті інформаційного видання ” Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН