Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд заарештував майно чотирьох херсонських колаборантів, які підтримували російську окупацію

Антикорупційний суд конфіскував активи чотирьох громадян України з Херсонської області, які під час окупації співпрацювали з російською владою, обіймаючи керівні посади в підконтрольній Росії місцевій адміністрації, – повідмляє ВАКС.

ВАКС застосував санкцію до чотирьох осіб, що підтримували дії окупаційної влади з Херсонщини

 21 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до чотирьох представників російської влади на Херсонщині та застосувала до них санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч.1 ст. 4 Закону України «Про санкції».
Відповідачі є громадянами України, які долучилися до співпраці з представниками російської окупаційної влади, шляхом участі у плануванні та створенні підконтрольних російській владі адміністрацій, зайняття керівних посад в окупаційних адміністраціях держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсонської області, що пов’язано з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, спроб поширення юрисдикції російської влади на окуповані території, що порушує державний суверенітет та територіальну цілісність України, а також шляхом розповсюдження проросійської пропаганди.
Суд стягнув у дохід держави активи, якими вони володіють та щодо яких можуть прямо або опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.
Апеляційна скарга може бути подана учасником справи та/або його представником до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду впродовж п’яти днів з дня його проголошення.
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Україснький Південь”:
 Дивіться відео, як в укриттях  в Херсоні створюють дитячі кімнати:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН