Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами ДБР колишній начальник херсонської колонії отримав довічний термін

За матеріалами ДБР Малиновський районний суд Одеси виніс обвинувальний вирок колишньому начальнику «Північної виправної колонії №90». За державну зраду суд призначив йому довічне ув’язнення, – повідомляє пресслужба ДБР.

Після захоплення Херсону росіянами чоловік перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати із загарбниками. Він забезпечував безперешкодний доступ на територію колонії вантажівок окупантів з продуктами та цигарками російського виробництва для сортування засудженими для подальшого продажу на окупованих територіях.
За його вказівками ув’язнені ремонтували російську військову техніку на території колонії, а російські солдати та офіцери отримували лікування у лазареті установи. Крім того, очільник колонії агітував інших посадовців до співпраці з загарбником. Після звільнення Херсона він втік на непідконтрольну Україні територію.
Суд визнав колишнього начальника херсонської колонії винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111) та призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 На фото з соцмереж: замах в окупаційному Херсоні на псевдокерівника 90 колонії.
Рішення суду набуде чинності після встановленого строку на подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН