Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліцейські в Херсоні повідомили про підозру співробітниці правоохоронного органу від окупаційної влади

Під час тимчасової окупації Херсона 34-річна місцева мешканка влаштувалася працювати у незаконно створений правоохоронний орган – так зване «головне управління мвс херсонської області». Дії зловмисниці були кваліфіковані як колабораційна діяльність. Наразі фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Підозрюваній загрожує 15 років ув’язнення, – повідомляє преслужба Полції Херсонщини. 
Як розповіла заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, причетність жінки до колабораційної діяльності встановили працівники карного розшуку. Під час проведення слідчо-розшукових заходів, у тому числі за участю аналітиків обласного главку поліції, оперативники та слідчі з’ясували, що на початку червня 2022 року 34-річна херсонська домогосподарка за власним бажанням добровільно погодилася працювати у незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі.
Жінка була призначена на посаду так званого «врємєнно ісполняющєго обязанності спєціаліста отдєла паспортно-візовой служби днєпровского городского отдєла поліціі гу мвд херсонской області».
У посадові обов’язки фігурантки входили видання анкет для отримання паспорту рф, видача «адресних довідок» мешканцям Херсонської області для подальшого отримання паспорту рф, проведення процедури ідентифікації осіб, що втратили паспортні документи, для подальшого складання «адресних довідок».
Дії зловмисниці слідчі кваліфікували за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Тобто – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. Поліцейськими було зібрано достатньо доказів щодо причетності жінки до злочину проти основ національної безпеки України та наразі фігурантці заочно повідомлено про підозру.
Досудове розслідування триває.
Процесуальне керівництво здійснюється представниками Херсонської окружної прокуратури.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН