Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повідомлено про підозру колишньому співробітнику ДСНС з Херсонщини за співпрацю з окупаційною владою

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому фахівцю Головного управління ДСНС в Херсонській області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року пішов на співпрацю з окупантами. Він отримав посаду «начальника» у створеному ворогом «Херсонском районном управлении Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий».

На цій посаді підозрюваний здійснював загальне керівництво підрозділом, незаконно використовуючи при цьому матеріально-технічну базу захопленої служби НС. Підбирав кадри, вів облік їхнього робочого часу. Допомагав окупаційній владі налагоджувати роботу надзвичайників згідно російських нормативів. Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”: Жителі Херсонщини за один день отримали від благодійних організацій 1452 продуктових набора та 32 тонни вугілля

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН