Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

12 років ув’язнення отримала «перша заступниця» окупаційного голови Скадовська на Херсонщині

За матеріалами СБУ 12 років тюрми отримала Тетяна Калиновська, обрана окупаційною владою «першою заступницею» так званого «голови Скадовської військової адміністрації».
Жінка підтримала рішення вищого політичного та військового керівництва рф щодо окупації Скадовського району Херсонщини та зголосилась на співпрацю з незаконною владою.
Після призначення на «посаду» зловмисниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Здійснювала підбір працівників до окупаційного органу влади та підпорядкованих йому установ та організацій, – повідомляє Управління СБУ в Херсонській в Херсонській області.
Закликала місцевих мешканців співпрацювати з «новою» владою та працевлаштуватись до створених державою-агресором окупаційних органів влади.
З метою популяризації росії, організовувала участь працівників окупаційної адміністрації та підпорядкованих підприємств у масових заходах. За вказівкою Калиновської учасники однієї з «урочистостей» мали при собі російську символіку та замінили державний прапор на Скадовській міськраді на триколор.
Зрадниця «зливала» окупантам інформацію про місцевих військовослужбовців, правоохоронців та волонтерів. Під її «перо» потрапляли й земляки, які мали проукраїнську позицію та не підкорялись злочинній владі. Згодом окупанти незаконно затримували наших громадян, кидали на підвал та знущались з метою схилення до співпраці.
На підставі зібраних доказів суд визнав Калиновську винною за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вона отримала дванадцять років позбавлення волі.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного  видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН