Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі поліції Херсонщини завершили досудове розслідування щодо підозрюваної в пособництві окупантам

У злочині проти основ національної безпеки України жительку Білозерки викрили працівники обласного управління СБУ. Слідчі відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Суд на час проведення досудового розслідування помістив її під варту. Наразі слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення підозрюваної та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду.
Зловмисниці загрожує 12 років ув’язнення.
Як розповів керівник поліцейського підрозділу Сергій Балута, оперативники обласного управління СБУ встановили, що 47-річна мешканка Білозерки позитивно сприйняла окупацію військовими рф території громади. Згодом, а саме у другій декаді червня 2022 року, фігурантка погодилася на пропозицію окупаційної адміністрації місцевої лікарні та добровільно почала працювати головним бухгалтером у так званому «державному бюджетному закладі охорони здоров’я херсонської області «білозерська центральна районна лікарня»». Під час перебування на посаді псевдоначфін всіляко впроваджувала ведення бухгалтерського обліку за економічними стандартами рф, особисто виїздила у Херсон для отримання готівки у російських рублях, які згодом видавала працівникам псевдолікарні в якості заробітної плати.
Також у результаті проведених слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили, що на виконання незаконних наказів окупаційної адміністрації наприкінці вересня минулого року фігурантка взяла участь у проведенні інвентаризації активів стоматологічної поліклініки Білозерської ЦРЛ. Після цього результати опису, який своїм підписом засвідчила й зловмисниця, були передані для постановлення на облік у незаконно створенному обласною окупаційною владою органі – так званому «фонді майна херсонської області».
Протиправні дії жінки слідчі поліції кваліфікували за ознаками ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Місцеперебування фігурантки правоохоронці встановили та повідомили їй про підозру. Суд підтримав клопотання слідчих та обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час проведення досудового розслідування слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення підозрюваної в інкримінованому їй злочині. Наразі обвинувальний акт затверджений Олешківською окружною прокуратурою та направлений на розгляд суду. Фігурантці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН