Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жінок не заохочували їхати в Антарктиду: дослідниця Марія Павловська про гендерну рівність на станції “Академік Вернадський”

Виступ української полярниці та спілкування з однолітками-іноземцями: в Києві відбувся вебінар для школярів.

Українських науковиць почали заохочувати брати участь в експедиціях на станцію “Академік Вернадський” лише з 2019 року. Про це розказала Марія Павловська, наукова співробітниця відділу біології та екології Національного Антарктичного наукового центру, на події до Міжнародного дня жінок і дівчат в науці. Організували захід український освітній проєкт STEM is FEM та STEM-програма Вісбаденської вищої школи.

“До 2019 року був доволі тривалий період, коли на станції “Академік Вернадський” не було жінок. Це не було заборонено, але жінок не заохочували їхати в Антарктиду. Потім в Національному антарктичному центрі змінилось керівництво і ми прийняли рішення надати рівні права для чоловіків і жінок. Зараз ми відбираємо людей різного віку і статі, виходячи з їхніх навичок і досвіду”, — зазначила Марія під час свого виступу в Київському ліцеї №38. Послухати вчену прийшли більше сотні учениць.

Науковиця також підкреслила: важливо заохочувати молодь долучатися до міжнародних програм навчання та стажування. Це дозволяє обмінюватися досвідом та напрацюваннями, проводити спільні дослідження та заводити нові знайомства.

Захід пройшов у гібридному форматі: онлайн до нього підключились викладачі та студенти STEM-програми Вісбаденської вищої школи, а також дівчата зі спільноти STEM is FEM з семи країн.

За словами організаторів, мета події — обмін досвідом між українськими та німецькими учням, які цікавляться STEM-спеціальностями. Адже молодь могла не лише ставити питання спікерам, а й мала час поспілкуватися між собою. Захід пройшов за підтримки SAME Rhein-Main Post.

Наступний вебінар STEM is FEM буде приурочений до Міжнародного дня боротьби за права жінок. Анонс буде розміщений на сторінках проєкту.

STEM is FEM —  освітній проєкт популяризації STEM-спеціальностей (Science, Technology, Engineering and Mathematics) серед дівчат. Проєкт об’єднує однодумців, створює спільноту, в якій дівчата підтримують одна одну, діляться ідеями та розвиваються разом. STEM is FEM був ініційований українським ІТ-підприємцем та співзасновником технологічної компанії Roosh Сергієм Токарєвим.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

На передовій між життям і смертю: історія медсестри, яка працює у прифронтовому Херсоні

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку створили плащ-захисник українських військових

Також читайте: Делегація ХДУ представила цифрові досягнення науковців вишу у Франції

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН