Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізька та Сумська торгово-промислові палати запрошують на експертні консультації для підтримки бізнесу під час війни

14 лютого 2024 року Запорізька та Сумська ТПП  розпочали реалізацію нового проєкту експертних консультацій для підтримки бізнесу під час війни за сприяння ПРООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки уряду Польщі. Ми підготували серію безкоштовних вебінарів від авторитетних українських експертів/-ок і ваучери на отримання послуг експортного консалтингу.

В умовах повномасштабної війни бізнес потребує особливої підтримки. Експертна, консалтингова допомога підприємствам – одна з основних функцій, яку сьогодні виконує система Торгово-промислових палат.

Зокрема, фіксуємо та оцінюємо пошкоджене майно, обладнання, виконуємо розрахунки упущеної вигоди, проводимо попередню ідентифікацію товарів військового призначення в галузі державного експортного контролю. Продовжуємо надавати послуги з засвідчення форс-мажорних обставин, оформлення висновків про істотну зміну обставин (hardship), сертифікації походження товарів, митного декларування, товарознавчої, цінової експертизи, експортно-імпортного консалтингу, організовуємо освітні програми.

На початку цього року Запорізька й Сумська торгово-промислові палати об’єднали зусилля і підготували новий експертний проєкт для підтримки бізнесу під час війни за сприяння ПРООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки уряду Польщі.

Аудиторія: керівники/-ці, фахівці/-чині малих та середніх підприємств, власники/-ці сімейного бізнесу Запорізької, Сумської областей, інших регіонів України.

Заходи триватимуть протягом місяця – до 15 березня 2024 року.

На учасників і учасниць чекає серія безкоштовних вебінарів і консультаційних зустрічей з експертами/-ками. Зокрема, увагу буде приділено ринку та оподаткуванню сільськогосподарських земель, дорожній карті роботи з ринком електронної комерції, новим схемам маркування продукції в ЄС, засвідченню форс-мажорних обставин в умовах воєнного стану, інтелектуальній власності, лайфхакам заповнення грантових заявок, особливостям ведення кадрового обліку у воєнний час.

Найактивніші підприємства-учасники отримають ваучери на безкоштовні послуги експортного консалтингу. Зокрема, експерти торгово-промислових палат допоможуть визначити коди УКТЗЕД товарів, підготують маркетинговий аналіз ринків збуту продукції, підберуть маркетплейси для реєстрації та пошуку потенційних партнерів.

Онлайн-заходи будуть присвячені таким темам:

  • Оподаткування сільськогосподарських земель: поради агробізнесу
  • Ринок сільськогосподарських земель 2024
  • Клієнтський сервіс як конкурентна перевага
  • Дорожня карта по роботі з е-commerce ринком на прикладі КНР і ЄС
  • Конкурентна стратегія та унікальна торгова пропозиція
  • Нові схеми маркування продуктів харчування, які набирають популярності в країнах ЄС
  • Особливості ведення кадрового обліку у воєнний час
  • Захист об’єктів інтелектуальної власності
  • Форс-мажори в умовах воєнного стану. Практичні кейси
  • Лайфхаки заповнення грантових заявок та роботи з грантовими проєктами
  • Консультаційний захід із питань митного оформлення

Серед спікерів і спікерок:

  • Олег Юхновський, голова Комітету підприємців агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України
  • Сергій Свистіль, голова ради Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», голова ради з питань ЗЕД при ТПП України
  • Віктор Кобилянський, голова комітету НААУ з питань аграрного, земельного та довкільного права, член комітету підприємців АПК ТПП України
  • Роман Корінець, к.е.н., директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, заступник голови Комітету підприємців АПК при ТППУ
  • Галина Перепелиця, сертифікована тренерка та консультантка з питань міжнародної торгівлі та експорту до ЄС
  • Олександр Юрчак, генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України, СЕО Українського кластерного альянсу
  • Світлана Насирова, сертифікована бізнес-тренерка, ведуча стратегічних та командних сесій
  • Євгенія Литвинова, президентка/СЕО, аналітикиня Клубу експортерів України
  • Експерти і експертки Запорізької і Сумської торгово-промислових палат, посадові особи Державної митної служби України

Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://t1p.de/6ub8x

Участь є безкоштовною.

Додаткова інформація за тел. +38 050 484 11 97 або електронною поштою oso@cci.zp.ua

***

Нагадаємо, у 2023 році проведено 3 етапи консультаційних заходів із залученням провідних українських експертів/-ок, відбулось понад 70 вебінарів та офлайн-заходи для бізнесу, в яких взяли участь понад 2000 учасників/-ниць.

Проєкт «Експертні консультації для підтримки бізнесу під час війни» впроваджується за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки уряду Польщі.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
У Херсоні в лютому народилося 12 малюків, з них – 9 дівчаток

Жінок не заохочували їхати в Антарктиду: дослідниця Марія Павловська про гендерну рівність на станції “Академік Вернадський”

ТАкож читайте: СБУ повідомила про заочну підозру Таїсії Повалій, яка закликала російських військових захопити всю Україну

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН