Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ перебуває з робочим візитом у США

Триває відрядження ректора ХДУ Олександра Співаковського до США. 8 лютого очільник університету з робочим візитом відвідав штаб-квартиру компанії DataArt у Нью-Йорку, – повідомляє пресцентр ХДУ.

“17 років тому, саме у лютому, в Херсоні на базі Херсонського державного університету відкрився перший український офіс американської компанії DataArt. 8 лютого з робочим візитом відвідав штаб-квартиру компанії у Нью-Йорку. Безмежно радий зустрічі із фундаторами DataArt – Євгеном Голандом та Михайлом Зайцевим.

Ми згадували, як разом відвідували новий офіс компанії у Херсоні у серпні 2021 року. Це був черговий етап розвитку, перспективи для талановитої молоді Херсонщини… У період окупації Херсона офіс розграбували, будівля зазнала пошкоджень від обстрілів, херсонські співробітники компанії отримали прихисток та роботу на базі інших представництв DataArt в Україні та світі. Всюди, крім росії, де компанія відразу закрила офіс і одночасно почала масштабно допомагати Україні”, – зауважив ректор.

DataArt – є стейкхолдером та однією з головних баз практик переважно для студентів факультету комп’ютерних наук, фізики та математики. Чимало випускників та студентів цього факультету працюють саме в цій компанії. Крім того, керівництво компанії окреслило нові перспективи для співпраці й проходження виробничої практики студентами абсолютно всіх факультетів.

“Наша співпраця та дружба продовжуються. Днями стартує DataArt IT Winter Camp з цікавими лекціями та воркшопами для студентів, нещодавно на базі івано-франківського офісу ХДУ проходила олімпіада з програмування, трохи раніше – курс лекцій зі soft skills… І це вже не кажучи про системні речі, такі як співпраця у розробці та тестуванні нашого сервісу KSU24, допомога під час перенесення на безпечні сервери нашої цифрової інфраструктури навесні 2022 року, проходження практик студентами та працевлаштування випускників.

Із задоволенням зробили символічне фото разом з Романом Романовим і Михайлом Зайцевим, які є членами Наглядової ради Херсонського державного університету. Ми об’єднуємо спільні зусилля за для розвитку освіти та різних сфер економіки, рівняємось на кращих.

Вдячний партнерам з DataArt за тепле спілкування та прийом. Багато говорили про ситуацію в Україні, презентував наше видання «Херсонські есеї: жити, щоб перемагати», де представлені персональні історії представників нашої спільноти за період повномасштабного вторгнення. Ще раз подякував за підтримку університету та України в цілому. Рухаємось далі!”, – наголосив Олександр Співаковський.

 

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Проректорка ХДУ Дар’я Мальчикова прочитала англомовну лекцію для студентів Гарвардської вищої школи дизайну

Науковці ХДУ розповіли про екозлочини російських загарбників у природоохоронних територіях Херсонщини

Наукова робота під час війни: викладачка ХДУ Олена Ставенко успішно захистила дисертацію

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН