Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулося свято музики

Напередодні новорічних свят у мистецькому житті Херсонського державного університету сталася знакова подія – 17 грудня у виші відбувся творчий вечір, присвячений 55-річчю педагогічної діяльності завідувача кафедри інструментального виконавства Святослава Марцинковського. Протягом двох годин на головній сцені університету лунали відомі твори класичної музики під дерегуванням великого майстра та його учнів.

Святослав Марцинковський – професор, завідувач кафедри інструментального виконавства, художній керівник та головний диригент симфонічного оркестру ХДУ, заслужений працівник культури України, почесний професор Гамбургської  Академії Музики. Діапазон його наукового та професійного вкладу сягає від досліджень українського народного інструментознавства й інструментування до концертної діяльності.

Симфонічний оркестр було засновано у 2000 році при Херсонському державному педагогічному університеті і по теперішній час його художнім керівником та головним диригентом є Святослав Марцинковський.

Багато часу й сил Святослав Леонтійович приділяє роботі з талановитою молоддю: залучає її до творчої діяльності у симфонічному оркестрі та різноманітних ансамблях. Серед його випускників – викладачі вищих навчальних закладів та училищ культури і мистецтв, артисти філармонічних оркестрових колективів, диригенти народних оркестрів, лауреати і дипломанти міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН