Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сприяв депортації 1500 українців з Херсонщини: оголошено підозру місцевому жителю за співпрацю з окупаційною владою

Сприяв депортації 1500 українців з Херсонщини – підозрюється так званий «заступник начальника» окупаційного управління служби покарань, – повідомляє Херсонська обласна  прокуратура.
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевому жителю заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року 42-річного підозрюваного призначено на посаду «заступника начальника» створеного окупаційною владою «управління служби покарань по Херсонській області».
У жовтні 2022 року під безпосереднім контролем підозрюваного 1500 засуджених перемістили із захопленої Північної виправної колонії № 90 до Голопристанської виправної колонії № 7. В подальшому їх депортували п’ятьма автомобілями, наданими «владою» Криму, до аналогічних установ, розташованих у рф та на тимчасово окупованих територіях України.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
Нагадаємо, минулого року за аналогічні злочинні дії до суду скеровано обвинувальні акти стосовно колишнього начальника Північної виправної колонії № 90 та заступника начальника Голопристанської виправної колонії № 7.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН