Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительці села Монастирське Бериславського району загрожує 10 років позбавлення волі за співпрацю з окупаційною владою

СБУ: черговим ворожим поплічницям з Херсонщині загрожує ув’язнення – співпрацювали з окупантами. СБУ продовжує системну роботу над виявленням колаборантів і зрадників, які після деокупації правобережної Херсонщини втекли від правосуддя на непідконтрольну Україні територію. Служба безпеки встановила особи чергових ворожих поплічниць, які під час окупації правобережжя Херсонщини погодились на посади в незаконних органах влади.
Так, мешканка села Монастирське Бериславського району під час захоплення росіянами населеного пункту перейшла на їх бік, – повідомляє пресслужба  Управління Служби безпеки в Херсонській області.ю
Жінка мала на меті сприяти становленню та функціонуванню окупаційної влади і дала згоду на пропозицію загарбників співпрацювати. Отримавши посаду «керівника» так званого «главы Красномаяцкого, Крупницкого, Ударницкого сельского совета» в окупаційній адміністрації держави-агресора, зрадниця усіляко сприяла злочинній владі.
Фейкова керівниця «опікувалась» наповненням кадрового апарату, видавала організаційно-розпорядчі документи та здійснювала адміністративно-господарські функції.
Зрадниця підтримала введення державою-агресором «рубльової зони» у захоплених регіонах України – забезпечувала обіг російського рубля у «підвладних» їй населених пунктах, формувала систему пенсійного забезпечення у ворожій валюті.
Фігурантка також здійснювала діяльність, спрямовану на інтеграцію окупованого населеного пункту в освітню систему рф. Сприяла отриманню місцевим населенням паспортів російського зразка. Аби висвітлити окупантів з позитивного боку – роздавала мешканцям сіл «гуманітарну допомогу».
 Їй повідомлено  СБУ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України
За вчинене загрожує до 10 років позбавлення волі.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН