Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Загинув у бою на Донеччині: триває збір підписів за присвоєння звання Героя України (посмертно) Антону Буткевичу

На сьогодні вже  є 21323 голосів з 25000 необхілних, залишилося  – 45 днів.
  Автор (ініціатор) звернення : Буткевич Віталіна Іллівна
 У зверненні  написане наступне:
Шановний пане Президенте!

Просимо розглянути петицію щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) справжньому патріоту, хороброму захиснику України, старшому солдату, кулеметнику стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти в/ч А4049, БУТКЕВИЧ АНТОНУ АНДРІЙОВИЧУ, 08.02.1999 року народження. Він був справжнім Героєм нашої країни, який не зупинився перед небезпекою та віддав своє молоде життя, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.
Антон розпочав свій бойовий шлях ще в 2019 році в лавах Національної Гвардії України. В період з 2019 року по весну 2021 року брав активну і безпосередню участь у здійсненні заходів по забезпеченню національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванню збройної агресії росії в Донецькій та Луганській областях.
З початком повномасштабного вторгнення він знову повернувся до лав Збройних Сил України і став на захист нашої держави.
Загинув Антон 28 листопада 2023 року, виконуючи бойове завдання, поблизу населеного пункту Терни, Донецької області.
Він мужньо і відважно виконував свій обов”язок громадянина України. Ризикуючи собою, неодноразово рятував життя своїм побратимам, був для них вірним другом. Перебуваючи в зонах бойових дій, ніколи не говорив, що йому важко, а, навпаки, підтримував всіх.
Я, як його мама, дуже пишаюся своїм сином. Він віддав своє ще зовсім юне життя за нас з Вами, за Україну, за рідну землю, за ПЕРЕМОГУ, залишивши позаду багато планів та нездійснених мрій. Йому навіки залишиться 24 роки…

Антон був справжнім Героєм, який заслуговує на найвищу державну нагороду “Герой України (посмертно)”. Світла і вічна пам”ять тобі, наш славний Герою. Низький уклін і шана тобі, спочивай з миром.
Слава Україні!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН