Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ посів 38 місце у міжнародному рейтингу Webometrics

Оприлюднена чергова редакція міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities January 2024 (January 2024 Edition 2024.1.0). Херсонський державний університет піднявся із 43 на 38 позицію, – повідомляє пресцентр ХДУ.

У рейтингу представлено понад 200 українських ЗВО. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками:

  • VISIBILITY (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Ahrefs та Majestic – 50%;
  • TRANSPARENCY (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи (310 найкращих авторів за винятком перших 20) за Google Scholar Citations – 10%;
  • EXCELLENCE (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40%. Дані беруться за п’ятирічний період – з 2018 по 2022 роки.

“Серед релокованих з Херсонщини закладів вищої освіти ми єдині увійшли у першу сотню рейтингу, зайнявши 38 місце. Вітаємо колег та партнерів з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У рейтингу вони посідають 4-ту сходинку. До речі, серед закладів вищої освіти Івано-Франківська ХДУ посідає 3-тю позицію.

Дякую спільноті нашого університету за спільний результат. Це перемога!”, – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.

 

Читатйе на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Ректор ХДУ підписав угоду про співпрацю з Харківським національним університетом імені В.Н.Каразіна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН