Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі поліцейські провели патріотичний захід «Соборність: від минулого до сьогодення»

На Херсонщині ювенальні поліцейські провели для діток із деокупованої громади патріотичний захід до Дня Соборності України Для юних жителів Борозенської громади працівники ювенальної превенції провели патріотичний захід «Соборність: від минулого до сьогодення», – повідомляє  пресслужба Поліції Херсонщини.
Щоб глибше ознайомити дітей із історією України, історією державотворення та сьогоденням, поліцейські продемонстрували відеоролик про різні етапи становлення української державності, проголошення Української Народної Республіки 1918 року та значення Акту злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною республікою 1919-го для утворення єдиної української держави.
Після перегляду відео ювенали разом із дітьми провели паралель із іншими періодами боротьби українського народу за незалежність, якої прагнули наші пращури та яку нині боронять Сили оборони України. Пригадали визначних борців за свободу України, які своєю діяльністю розбудовували майбутнє держави та про яких радянська влада намагалася знищити будь-які згадки або прирівняти до злочинців. Діти без підказок самі назвали імена і прізвища відомих постатей: Степана Бандери, Симона Петлюри, Романа Шухевича, Василя Стуса.
Пригадали учні і традиції українського народу, намалювали символи, з літер виклали привітання «З Днем Соборності» та створили ланцюжок єдності. А на стіннівці «Долоньки Соборності» написали побажання скорішої Перемоги, настання миру і процвітання країни.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН