Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Страху в роботі не відчуваю: надзвичайник Олександр Ковтуненко розповів, як проходить розмінування Херсонщини

Ковтуненко Олександр Валентинович, начальник відділення підводного розмінування ЧПРП та АРЗСП, служить в лавах ДСНС Херсонщини вже одинадцять років. Розповів, як проходить розмінування півдня України.
 “Страху в роботі не відчуваю, ми добре підготовлені, тому просто сумлінно працюємо, хтось повинен займатися цією справою. Запам’яталися встановлені у дворах, де жили мирні люди, протитанкові міни з різними “пастками”, – розповідає Олександр Валентинович.
 Найтяжче в роботі – коли гинуть побратими, тоді дуже важко на серці. Але ми — одне ціле, важко, та треба ставати до роботи. Кредо у нас таке: “Глибше закопуй! Далі відходь!” – слабину давати не можна, – додає в розмові.
Розповідає далі Олександр Ковтуненко, що дає натхнення в роботі.
“Був один випадок… Розміновували електромережу та дорогу близько чотирьох кілометрів до села цілий тиждень, вона була просто всіяна всіма видами мін. Дуже втомилися, нас вийшли зустрічати мешканці села, що там жили, одна старенька бабуся поцікавилася, що ми робили, та з надією спитала:
– То це у нас тепер світло буде?
– Так, енергетики приїдуть та відновлять вам світло.
– А дорогу теж розмінували?
-Так!
– Боже, синочки! Ми ж тепер можемо по хліб поїхати!..
Виявилося, що люди не могли виїхати з села навіть по хліб, ця дорога для них – зв’язок зі світом і ми його їм повернули”, – продовжує розповідь Олександр.
І досі ця бабуся перед очима перед очима херсонського надзвчиайника.
“Згадую і моторошно стає за них. Але тоді я зрозумів всю важливість нашої праці. З того моменту не виникає сумнівів, що ми потрібні, нас чекають, ми на своєму місці. Працюємо та віримо у Перемогу!”, – додав до розповіді  Олександр Ковтуненко, начальник відділення підводного розмінування ЧПРП та АРЗСП.
 Читайте на сайті:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН