Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру отримала соратниця Аксьонова, яка готує дітей з Криму до війни з Україною

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Ані Григорян – «заступницю» очільника окупаційного «комітету молодіжної політики Криму». На цю «посаду» її призначили за особистої протекції гауляйтера Аксьонова у листопаді 2022 року для масового нав’язування кремлівської пропаганди серед підростаючого покоління, – повідомляє пресслужба СБУ.

 

Перебуваючи у лавах загарбницького «уряду», Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ.
З такими «тезами» вона виступала перед сотнею учнів у Форосі на шкільних зборах восени цього року.
Також фігурантка очолює так званий «центр військово-патріотичного виховання «Авангард», який створено окупантами на території півострова.
Там російські інструктори навчають місцевих школярів 9-11 класів тактиці ведення бою та проводять з дітьми вогневу підготовку із застосуванням різних зразків стрілецького озброєння.
Крім військового «курсу» учнів «обробляють» ідеологічно, щоб сформувати у них вороже ставлення до нашої держави і підготувати до участі у бойових діях проти Сил оборони України.
Щоб примусово залучити дітей до «Авангарду», колаборантка дає прямі вказівки директорам шкіл та проводить відповідну роботу з батьками.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Григорян про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).
Оскільки фігурантка перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави.
Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополя.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН