Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбулося установче засідання регіональної ради професійної освіти, – Співаковський

“Попри всі складнощі та виклики майбутня освіта Херсонщини має не повторювати свою попередню модель, а стати антикрихкою, стійкою та сучасною, орієнтовною на потреби регіону. З такою тезою виступив на засіданні регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти при Херсонській обласній державній адміністрації, яка об’єднала представників влади, роботодавців, керівників закладів освіти. Це було перше, установче засідання під головуванням заступника голови ХОДА Володимира Клюцевського”, – зазначив Олександр Співаковський.
На установчому засіданні окреслено напрямки, за якими буде рухатися робота , та затвердено план роботи ради.
“У своїй діяльності маємо орієнтуватись на те, якою ми бачимо повоєнну економіку Херсонщини. Чи це буде агросектор, ІТ, легка промисловість, суднобудування… Й виходячи з цього формувати мережу та запит на фахівців. Враховувати треба й людський фактор, відірваність значної частки учасників освітнього процесу від території, перспективи повернення та необхідність збереження науково-академічної спільноти. За період, який Херсонський державний університет працює як релокований заклад, ми визначили для себе декілька пріоритетів: збереження академічної спільноти; цифровізація; інтернаціоналізація, співпраця з міжнародними партнерами; система внутрішнього професійного розвитку співробітників. По кожному з цих напрямів у нас є позитивні напрацювання, якими ми готові ділитися з колегами, щоб вже зараз почати готуватись до повернення”, – сказав ректор ХДУ.
 Олександр Співаковський підтримав ініціативу обласної  влади відновити очний навчальний процес в безпечних районах.
“Низько вклоняюсь освітянам всіх ланок за те, що продовжуєте працювати попри всі складнощі. Щира вдячність за роботу та всебічну підтримку керівницям обласного та міського управлінь освіти – Тетяна Юшко та НАталя Журженко. Повністю підтримую ініціативу ХОВА та обласного управління освіти щодо відновлення з 1 вересня 2024 року у відносно безпечних громадах роботи закладів освіти. Йдеться про знаходження на відстані понад 40 км від зони бойових дій та дотримання всіх заходів безпеки. Для того, щоб стимулювати повернення людей, забезпечити соціалізацію молоді, потрібно на конкретних прикладах доводити, що ми чекаємо земляків, що є працюючі школи, садочки, коледжі… Рухаємось далі!”, – додав  Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН