Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зеленський ввів у дію санкції проти російських бізнесменів і підприємців з тимчасово окупованих територій

Президент України Володимир Зеленський за рішенням Ради національної безпеки і оборони запровадив санкції проти російських бізнесів та їхніх власників, а також підприємців з тимчасово окупованих територій України. Обмеження стосуються 51 людини та 134 компаній.
Про це йдеться в указах №850/2023 і №851/2023.

Джерело: Офіс президента України

Так, за першим указом під санкції потрапили 7 людей  громадяни РФ, України, Кіпру  та 15 компаній  у Росії, на тимчасово окупованій території України, Кіпрі та Британських Віргінських островах.

Другий указ запроваджує санкції проти 43 людей  громадян РФ, Сполученого Королівства, Латвії, України  та 119 компаній здебільшого з Росії та тимчасово окупованого Криму.

Обмеження діятимуть від 5 до 10 років та заморожують активи підсанкційних осіб і компаній в Україні. З ними також припинять торговельні операції, заборонять їм транзит ресурсів та анулюють ліцензії.

Міністерство закордонних справ України повинно проінформувати органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій, щоб ті запровадили аналогічні обмеження.

Указами вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 грудня 2023 року. Контроль за виконанням рішення покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Укази набирають чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, 18 грудня поточного року Рада Європейського Союзу ухвалила 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Російської Федерації.

Джерело.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У Херсоні масштабна пожежа після обстрілу (відео)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН