Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Захищати Батьківщину – велика честь”. Військовослужбовець на псевдо “Айфон” про службу у херсонській бригаді

Артем на позивний «Айфон» військовослужбовець служби цивільно-військового співробітництва.  Пресслужба  регіонального управління Сил територіальної оборони “Південь” ЗС України опублікувала розповідь Артема  розповідь про службу та його  життєвий вибір .

— Моя безпосередня задача – аналіз цивільного середовища за такими напрямками як: безпека, економіка, політика, релігія. Загалом вирішення проблем військових за допомогою цивільних, а проблеми цивільного населення вирішувати силами ЗСУ. Якщо коротко, то гуртувати людей з різних сфер так, аби максимально ефективно працювати на перемогу над ворогом.

Щоб було більш зрозуміло суть робити ЦВС, розповім про один випадок. Нещодавно я отримав інформацію, що начебто в передмісті Херсона палає військовий автомобіль.

Прибувши на місце дійсно побачив палаючий автомобіль, проте біля нього були не військові – поряд лежала непритомна поранена жінка та двохмісячне немовля. Разом з побратимом, що був зі мною, ми негайно почали надавати постраждалим домедичну допомогу…

— В 2014 році проходив службу у підрозділі спеціального призначення поліції «Скіф». На той час ми виконували завдання в зоні проведення АТО. Тоді мав змогу навчатися у наших партнерів з Ізраїлю. Саме вони навчили мене всім азам домедичної допомоги. Я отримав початковий базовий рівень з тактичної медицини. А вже з початком повномасштабного вторгнення, коли призвався до війська, був на посаді бойового медика батальйону, тож і займався наданням домедичної допомоги нашим бійцям, які того потребували.

З дитинства захоплювався армією, завжди знав, що захищати Батьківщину – це велика честь. В принципі моє життя завжди було тісно пов’язане з державними структурами. Спочатку поліція, підрозділ спеціального призначення, згодом — патрульна поліція, ну і звісно ж, коли ворог вдерся – я прийшов до війська. Ніколи не мав сумнівів. Я знав, що моє серце і досвід вкрай потрібні Батьківщині!

«Айфон» нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Хрест Військова честь».

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН