Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олену Шуляк обрали головою партії «Слуга Народу» на другий термін 

14 грудня під час чергового з’їзду політичної партії «Слуга Народу» члени політичної сили своїм голосуванням продовжили повноваження Олени Шуляк, яка з листопада 2021-го року займала посаду голови партії.

Повноваження Олени Шуляк, яка є депутатом Верховної Ради України, а також головою парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування продовжили на термін у наступні 2 роки.

Аналізуючи роботу партії «Слуга Народу» за останні 2 роки, Олена Шуляк відзначила роботу членів політичної сили, яка стосується масштабної допомоги ЗСУ та ВПО.

Зокрема, члени  партії зі всієї України доставили українським захисникам 2 700 автівок, тисячі одиниць техніки (дрони, тепловізори тощо), 72 тисячі одиниць військової амуніції, 138 тисяч медичних наборів. Також члени партії допомогли з житлом, освітою, працевлаштуванням та необхідними речами близько півмільйона переселенцям. Очільниця партії також наголосила, що завдяки зекономленим 130 мільйонам гривень бюджетних коштів, партії «Слуга Народу» вдалося перерахувати їх на протитанкові ракетні комплекси «Стугна П».

Вона також анонсувала чергове засідання Політичної ради партії, на якому буде ухвалено рішення про передачу зекономлених партією в 2023 році коштів.   Окрім цього, Шуляк зазначила, що через повномасштабну війну частині партійних офісів довелося релокуватися на безпечні території, підконтрольні Україні. Загалом,станом на 2023-й рік партія налічує 161  працюючий партійних офіс.

Шуляк зазначила, що нині політична сила, окрім депутатів парламенту від СН,  об’єднує:

6305 місцевих депутатів;

11 голів обласних рад;

219 голів громад;

88 секретарів міських рад;

976 старост.

 

Важливо, що серед представлених політичною силою депутатів на всіх рівнях 355 депутатів-військових та 131 – військові медики.

Незважаючи на повномасштабну війну, за словами Олени Шуляк, партія «Слуга Народу» єдина в Україні, яка подала до НАЗК фінансову звітність за 2020-й рік і готова надати звіти за 2021, 2022, коли буде надана технічна можливість. Окрім цього, політична сила здійснила аудит та пройшла перевірку Рахункової палати.

Для партійців політична сила «Слуга Народу» запровадила  «Великий звіт» – обов’язкову процедуру відповідальності перед виборцями.

Так, за 2021-й рік у своїх осередках прозвітував 4706 депутатів та 126 голів громад, а у 2022-му — 3762 та 82 відповідно.

Великий звіт триває і у 2023-му. Олена Шуляк також закцентувала увагу на тому, що попри повномасштабну війну партія повинна не відходити від власних цінностей та працювати над помилками.

«Звіти не єдине, де «Слуга Народу» не словом, а ділом має показувати, що готова бути чесною партією. За останні 2 роки ми запровадили імперативний мандат: 24 депутатів відкликано , ще до 13-тьох запущена процедура відкликання. Ми створили дисциплінарну комісію, яка розглядає дисциплінарні провадження – реагує на порушення, інформацію про які надійшла зі звернень, повідомлень, інформації з медіа. Робота цієї комісії має активно проводитися далі, а рішення щодо людей, які знівельовують очікування та вимоги суспільства та нашої політичної сили, прийматися миттєво і безкомпромісно», – наголосила вона.

 

Разом із цим, за словами очільника Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрія Соболевського, на зʼїзді були окреслені подальші плани роботи партії.

 

«Разом з активним партійним будівництвом, розширенням регіональних проектів та партійних рухів «ЗеЖінки» та «ЗеМолодіжка», продовженням створення кадрового резерву партійців, наш курс має бути спрямований на перемогу, євроінтеграцію, антикорупцію та очищення, а також відновлення», — сказав він.

 

Він наголосив, що до всіх окреслених напрямків максимально залучатимуть рівень громад. В Україні не має бути місця проявам корупційного минулого. Курс руху держави має бути сучасним, прозорим, контрольованим та європейським.н

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН