Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вчителька математики на Херсонщині отримала вирок 15 років ув’язнення з конфіскацією майна

Суд ухвалив вирок «освітянці» з Херсонщини: на окупаційній посаді агітувала вчителів працювати за стандартами держави-агресора.
Служба безпеки зібрала докази вини ще однієї колаборантки, яка добровільно погодилась співпрацювати з російськими окупантами.
Очолити так званий «отдел образования Новотроицкого муниципального округа» у тимчасово окупованому смт Новотроїцьке Генічеського району Херсонщині погодилась місцева вчителька математики – Тетяна Кришко.
Слідством встановлено, що на псевдопосаді ворожа поплічниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, забезпечуючи діяльність незаконно створеного органу влади.
Закликала директорів шкіл співпрацювати з «новою» владою та підтримати інтеграцію в систему освіти рф. На загальних зборах місцевих вчителів розповсюджувати наративи російської пропаганди. Брала участь у проведенні незаконного референдуму: голосувала «за» приєднання до росії.
Наразі правопорушниця продовжує співпрацювати із загарбниками, виконує їхні вказівки та сприяє утвердженню окупаційної влади.
Суд визнав зловмисницю винною за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком 15 років з конфіскацією майна.
Відомо, що зрадниця переховується на тимчасово окупованій території. Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.
Викриття фігурантки проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН