Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво області зустрілося з колективом Херсонського державного університету в укритті

 Про це повідомив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Відбулася зустріч з колективом херсонського офісу Херсонського державного університету в укритті. Такі реалії Херсона сьогодні, адже ворог масовано обстрілює місто, є загиблі та поранені.  Але навіть у таких обставинах традиції незмінні – раз на місяць працюю в Херсоні, до розмови з колективом долучаються представники влади – начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, перший заступник голови Херсонської обласної ради, член Наглядової ради ХДУ Юрій Соболевський, заступник начальника ХОВА Володимир Клюцевський, начальниця управління освіти ХОВА Тетяна Юшко. Це свідчить про увагу та повагу до нашої спільноти”, – розповів Олександр Співаковський.
Олександр Прокудін,  начальник Херсонської ОВА,  подякував колективу ХДУ за роботу, навіть, помітив, що всі красиві не зважаючи на сірість стін навколо.
«Все розквітне, зараз ми закладаємо цей фундамент, працюючи з міжнародними партнерами та кожен на своєму фронті», – запевнив начальник ХОВА. Завітав він до нас не з пустими руками.  Гуманітарний штаб Херсонської області передав обладнання, яке дозволить нам забезпечувати взимку роботу укриття та освітянського пункту незламності, адже ворог нищить критичну інфраструктуру. Дякуємо за це. Ми прагнемо створити більш менш безпечні та комфортні умови для представників спільноти університету та для всіх херсонців. За таким принципом працюємо з перших днів повномасштабного вторгнення. Кожного разу ми раді бачити на зустрічах Юрія Соболевського, чути від нього слова підтримки. Адже дійсно, спільнота ХДУ – це інтелектуальна еліта, яку треба зберегти, бо саме нам формувати нове покоління патріотів Херсонщини, про незламність якої вже знає весь світ”, – прокоментував ректор ХДУ.
На зустрічі людей цікавили опалення багатоповерхівок, зокрема у мікрорайоні «Корабел», а також електропостачання у Кіндійці.
“Так співпало, що сьогодні Міжнародний день волонтера, а представники спільноти університету завжди дуже активно себе проявляли у допомозі цивільним громадянам, військовим. Декілька історій про це є у нашому новому виданні – «Херсонські есеї: жити, щоб перемагати», до якого увійшли особисті сповіді та спогади, по’вязані з війною, наших викладачів, співробітників, студентів, випускників. Мав честь передати збірку гостям з особливим підписом: «Війна пройшла та проходить через долю кожного українця. Ця збірка есеїв – сповіді та роздуми, написані серцем та вплетені в історію незламної країни. З вірою у перемогу!». Радий був всіх бачити, обійняти та особисто подякувати за витримку та мужність. Також Волонтерський центр ХДУ передав продуктові набори нашим співробітникам. Волонтерство – в дії. Дякуємо всім за підтримку”, – підсумував Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН