Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із Херсонського художнього музею окупаційна влада викрала унікальне полотно Марії Примаченко

“У число вкрадених росіянами творів мистецтва з колекції Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка потрапило і  декоративне панно Марії Примаченко. Після мародерства окупантів на початку листопада 2022 року визначити місцезнаходження роботи неповторної української майстрині не вдалось. Можливо, вона перебуває у сімферопольському Центральному музеї Тавриди разом із основною частиною викраденої музейної колекції, але не факт”, – повідомили в Херонському художньому музеї.
Творчість народної художниці України Марії Примаченко — явище самобутнє й неповторне.
Завдяки унікальному таланту, народженому, здається, самою українською землею, її мистецтво поєднує в собі щедрий світ любові, фантазії, мудрості, індивідуальності, що постають перед нами в усій своїй загадковості та красі.
Образні форми її зооморфних та рослинних композицій породжені бурхливою фантазією та закарбованою з давнини язичницькою свідомістю пращурів.
Вони дивують своєю оригінальністю та вибуховою насиченістю кольорів Усі елементи композиції утворюють своєрідний ансамбль зі своїм примхливим ритмом.
Твори Примаченко підкорюють серця, перед ними схиляв голову знаменитий Пікассо на виставці в Парижі. Марія Примаченко — це душа українського народу, душа його землі.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН