Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація ХДУ презентувала досвід роботи університету в Італії

Ректор ХДУ Олександр Співаковський разом із першим проректором Сергієм Омельчуком, деканесою педагогічного факультету Любов’ю Петуховою,  керівницею відділу міжнародних зв’язків Євгенією Ревенко взяли участь у стартовій зустрічі за проєктом “Academies4Ukraine” програми Erasmus+ (напрям KA220-HED-Проєкти співпраці у сфері вищої освіти) в місті Оффіда (Італія) в офісі координатора проєкту – компанії i-Strategies, – повідомляє пресслужба ХДУ.

Як зазначає Олександр Співаковський, даний проєкт об’єднує, крім ХДУ, ще два українські університети – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Одеський національний технологічний університет) і два закордонні: University of Helsinki (Фінляндія) та RTU – Rīgas Tehniskā universitāte (Латвія).

Реалізація проєкту передбачає три етапи:

  • створення та поширення документального фільму «Історії академічної стійкості в Україні»;
  • обмін найкращим досвідом психологічної підтримки переміщених студентів українських університетів;
  • видання цифрового посібника «Як реалізувати університетську програму психологічної підтримки студентів».

“Під час зустрічі презентував два наші видання: «Чорний лебідь в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу» та «Херсонські есеї: жити, щоб перемагати». Ці видання в різних форматах розповідають про те, як ми проходимо випробування війною, які рішення та бізнес-процеси за всім стоять, як унікальна історія кожної людини складається в історію університету та країни.

Під час візиту разом з Сергієм Омельчуком взяли участь у записі розширених інтерв’ю, що стануть частиною документального фільму «Історії академічної стійкості з України», який створюємо разом з партнерами.


Також відбулася дуже тепла й цікава зустріч з мером міста Оффіда Луїджі Масса та одним з головних стейкхолдерів регіону Марке, власником виноробні Ciù Ciù Вальтером Бартоломей, яким ми мали можливість розповісти про ситуацію в Україні та подарувати наші унікальні видання. Показали партнерам відео якою була та стала після нищівної збройної агресії виноробня князя Трубецького.

Щиро вдячні координаторові проєкту Academis4Ukraine пану Gianluca Vagnarelli за теплий прийом, підтримку та зацікавленість у тому, щоб українські університети ставали сильнішими.

Дякуємо Національному агентству Erasmus+ Indire в Італії за підтримку проєкту Academies4Ukraine”, – зазначив Олександр Співаковський.

 

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Деканеса педагогічного факультету ХДУ очолила Наглядову раду Бердянського університету

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН