Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із козацької церкви Берислава під час окупації зникла реліквія – старовинне євангеліє

Євангеліє козацької церкви м. Берислава. Фотку надали місцеві жителі телеграм-каналу “Зрадники Бериславщини”.  

Серед місцевих ходять легенди, що в Бериславській дерев’яній церкві колись зберігалася  реліквія 1695 року. Але, ймовірно, вона була втрачена з роками.  Натомість старожили міста пригадують, що в  церкві було  євангеліє 19 століття з написом від румунського священника, який в 1941 році разом з нацистами прийшов на українську землю.

Приблизний переклад: “Священик-капітан Марін Х. Думітреску Духовник 2-ї змішаної румунської гірської бригади в наступальній війні, щоб прогнати комуністичну темряву в Росії Православиці і в коронації Чесного Хреста Христа Спасителя”.

Наразі  місцеві не знають, де знаходиться ця реліквія,  бо настоятель цього храму  підтримав окупаційну владу і втік на лівобережжя Херсонщини, та й зберігав євангеліє він не в церкві.

Атєц алєксандр ховав  себе вдома Євангелія приблизно 19-го століття. Оздоблена, масивна книга, приблизно 30 на 60 см. Підписана вона капітаном Маріна Думітреску від 12 листопада 1941 року румунською мовою. Чи вкрав атєц-сатаніст власність громади, Євангелію 19 століття – поки не відомо! P/s: За інформацію та фото дякуємо Віктору Білоусу! “, – написали в місцевому телегра-каналі.

Нагадаємо, що Берислав було окуповано  російськими загарбниками з березня по листопад 2022 року.

Читайте на сайті інформаційного видання “український Південь”:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН