Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ ідентифікувала ще одного співробітника фсб, який жорстоко поводився з мирними мешканцями Херсонщини

Служба безпеки встановила особу ще одного російського окупанта, який причетний до катування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонської області.
Зловмисником виявився співробітник другої служби управління захисту конституційного ладу фсб рф полковник Дмитро Лайков з позивним «Лакі».
Встановлено, що Лайков у період з травня по жовтень 2022 року перебував на території тимчасово окупованої Херсонської області у складі так званої «временной оперативной групы фсб рф».
На виконання злочинних завдань свого керівництва, полковник фсб рф чинив дії, спрямовані на придушення руху спротиву на тимчасово окупованих територіях півдня України та схилення до співробітництва українців зі спецслужбами рф.
При цьому задокументовано факти жорсткого поводження співробітником ворожої спецслужби із незаконно утриманими мешканцями Херсонщини. З його боку здійснювався фізичний і психологічний примус на незаконно ув’язнених з метою їх залякування та схилення до подальшої співпраці.
На підставі зібраних даних слідчі СБУ повідомили полковнику фсб рф Лайкову про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
Документування злочинів проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Служба безпеки України вкотре наголошує, що кожен російський окупант, якому пощастить залишитись живим, не уникне покарання та відповідатиме за свої вчинки.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «управлння сб украϊни в херсонськй област сбу встановила особу спвробтника фсб рф, який знущався над мирними жителями пlдозра херсонщини захопленой територ»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН