Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

30 тисяч гривень: керівництво військової адміністрації Нововоронцовки бідкається на низьку зарплату і великий обсяг роботи

Про це офіційно повідомили на сторінці Нововоронцовської селищної військової адміністрації.  Інформацію було оприлюднено і у зв’язку з тим, що ініціативу адмінстріцаі  не було  підтримано  місцевим насленням  щодо роботи на суботнику 30-31 жовтня.
“Днями ми повідомляли, що 30 і 31 жовтня у Нововоронцовці відбудеться акція з розчищення територій біля колодязів, адже ми знайшли благодійників, які нам побудують на восьми колодязях зручні бювети для води, і закликали мешканців селища долучитися до цієї акції та допомогти нам із розчищенням території. Знаєте, скільки прийшло людей за два дні? Аж одна жіночка з дитиною”, – не суботник, а акцією назвала в заклику Нововоронцовська СВА.
  Те, що місцеві жителі не підтримують  військову адміністрацію, було гнівно розкритиковано чиновниками.
“Попереджаючи заклики про те, що ми отримуємо зарплату за роботу, варто зауважити, що команда ВА виконує набагато більше задач, працюючи 24/7, ніж це покривають 30 тисяч гривень. І пошук волонтерів і благодійників по всьому світу – одна з тих задач, яку можна було б і не виконувати, а зарплата все одно б нараховувалася. Можна було б чекати, коли підрядна організація пробурить свердловини, підключить їх до мережі, і розводити руками, що ми не можемо нічого вдіяти. Але можемо, якщо дуже хочемо. А чому ж ви не хочете відповідати взаємністю?  для ваших односельців, з якими ви разом пережили найстрашніше, і це мало якось вас об’єднати. Чому староста має падати ввечері, не відчуваючи ніг, тому що вивантажувати цілий день шифер і “ліс” – тяжкий труд. За зарплату, скажете ви? Зараз у старост таке навантаження, що одного дня вони не захочуть ніяких зарплат і підуть займатися своїми справами. Хто з вас візьме зараз відповідальність за село у такі часи?”, –   з таким гнівним дописом звернулися чиновники до місцеве населення.
 Рішенням цього конфлікту можливе було б залучення безробітних жителів на  оплачувані корисні роботи через центр зайнятості в рамках проєкту “Армія відновлення”, де рівень оплати суттво зріс, бо Кабінет Міністрів підвищив в півтора раза – до 10 050 грн – оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в межах  цього проєкту.

Згідно з ухваленим рішенням Уряду, оплата за виконання суспільно корисних робіт за відпрацьований повний місяць збільшується з 6700 грн до 10 050 грн. З 1 січня 2024 року вона зросте до 10 650 грн, з 1 квітня 2024 року – до 12 000 грн.

Читайте на сайті інформаційного видання “Україснький Південь”:
На Херсонщині безробітних залучають до оплачуваних суспільно корисних робіт

 

“Армія відновлення”: Уряд збільшив в 1,5 раза оплату за виконання суспільно корисних робіт – до 10 050 грн

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН