Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині безробітних залучають до оплачуваних суспільно корисних робіт

У Дар’ївській громаді на Херсонщині безробітних жителів залучають до оплачуваних суспільно корисних робіт. Протягом жовтня 28 підсобних робітників з суспільно корисних робіт провели багато важливої та корисної роботи на території нашої Дар’ївської громади.
“Серед основних видів робіт – це допомога в розвантажені та видачі населенню гуманітарної допомоги, ведення відповідної звітності; допомога у перекритті даху власникам затоплених будинків; маломобільним особам було організовано вивіз сміття; покіс сухостою біля будинків, власники яких виїхали;благоустрій на вулицях; вивіз сміття, косметичний ремонт, обріз гілок, що заважають руху транспорту, ліквідація наслідків ворожих обстрілів; ремонт дороги та  водомереж та інше”, – повідомила Дар’ївська сільська рада.
 
Суспільно корисні роботи проводяться у співпраці з Херосньким обласним центром зайнятості. 
Фінансування робіт проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування в рамках проєкту “Армія відновлення”.
«Армія відновлення” – це проєкт, який ми запустили для того, щоб фінансово підтримати людей, які тимчасово втратили роботу. Ми надаємо їм можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт та отримувати за це оплату від держави. Для громади це також колосальний результат!”, – повідомили в Дар’ївській сільській раді. 
Нагадаємо, що Кабінет міністрів 27 жовтня ухвалив рішення про збільшення в 1,5 рази оплати праці за виконання суспільно корисних робіт учасникам проєкту “Армія відновлення”. Уряд підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту “Армія відновлення” в півтора рази – до 10 050 грн.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН