Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для роботи в польових умовах надзвичайникам Херсонщини передадуть 5 укомплектованих наметів

Директор міжнародної гуманітарної організації CARE Фабріс Мартін та заступник голови Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Юрій Гатілов підписали Меморандум про взаєморозуміння. Він передбачає серію зобов’язань, що мають забезпечити ефективне управління ресурсами, координацію дій у сфері реагування на надзвичайні ситуації та спільне надання допомоги тим, хто цього потребуватиме.

У межах дії меморандуму передбачено додаткове фінансування та керування гуманітарними заходами, технічні оцінки ситуацій та закупівля матеріалів і обладнання для покращення умов роботи рятувальників на Херсонщині.

Вже найближчим часом Головне Управління ДСНС y Херсонській області отримає 5 укомплектованих наметів для здійснення рятувальної діяльності у польових умовах.  Намети будуть використовуватися як пункти обігріву, штаби з ліквідації надзвичайних ситуацій, пункти психологічної та медичної допомоги.

За словами регіонального директора CARE Україна Фабріса Мартіна, цей Меморандум – це важливий крок у напрямку забезпечення ефективної гуманітарної допомоги та рятування життів тих, хто опинився у складних обставинах на Херсонщині. “Населення півдня України практично щодня потерпає від обстрілів. У цих критичних умовах для нас, як для гуманітарної організації, вкрай важливо допомагати людям, які серйозно постраждали від війни. Крім того, важливо відзначити наші проактивні зусилля, спрямовані на підтримку регіону напередодні майбутньої зими”, – підкреслив пан Мартін. Ми раді, що Державна служба з надзвичайних ситуацій у Херсонській області буде нашим партнером у цьому, адже їхній професіоналізм, разом з нашою підтримкою та можливостями, у багатьох випадках стануть компонентом, здатним врятувати життя людей”.

Обидві сторони висловили сподівання, що ця співпраця призведе до значущого поліпшення гуманітарної ситуації та  у Херсонській області.

Довідково

CARE Ukraine – це представництво міжнародної гуманітарної організації CARE International, яка бореться з бідністю та соціальною несправедливістю у світі.  Зараз CARE працює у понад 100 країнах світу, а її  допомога CARE охопила понад 200 млн людей.  В Україні CARE розпочала свою роботу на початку 2022 року. Особливу увагу організація приділяє розширенню прав і можливостей жінок.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН