Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Захисника Херсонщини Дмитра Петренка представлено до нагородження орденом «За мужність» III ступеня посмертно

У повному розквіті своїх життєвих сил віддав життя за Україну вірний син свого народу молодший сержант Дмитро Петренко, – повідомили в 124 бригаді Теоборони ЗСУ.
— «Фізік» — мій колега, бойовий медик від Бога. Після місячних курсів з тактичної медицини ця людина нічим не поступалася мені — професійному медику зі стажем 17 років на швидкій! Дмитро був спокійною, чесною, справедливою людиною. Десь він був навіть занадто добрим, — розповідає Марина, посестра Дмитра.
Чоловік ріс у селі Біленьке у зразковій сім’ї. Був світлою та чуйною людиною, за плечима мав дві вищі освіти. Боронив свою державу «Фізік» з самих перших днів війни. З початку служив на Запорізькому напрямку, проте згодом був переведений до 124 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ та відстоював незалежність на Херсонському напрямку.
Виконуючи бойове завдання на островах Херсонщини молодший сержант Дмитро Петренко отримав важкі поранення не сумісні з життям.
— Дмитро загинув від обстрілу ворожою артилерією, прямо на місці. Я скажу так, я не можу не плакати, хоча я дуже сильна духом жінка. Це втрата для мене, для нас усіх. Хай наша Українська земля буде пухом, — з сумом розповідає бойова медикиня.
Вдома на свого захисника чекали дружина Ярослава та дві прекрасні донечки.
Молодший сержант Дмитро Петренко поданий до нагородження орденом «За мужність» III ступеня посмертно.
Великі Лицарі в нашій пам’яті — продовжують спротив.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН