Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пам’ять загиблих у Бузковому парку вшанували в Херсоні

1 березня минулого року в Херсоні сталася страшна трагедія в Бузковому парку. Бійці територіальної оборони були безжально розстріляні російськими окупантами з важкої техніки. Тоді загинуло близько 30 захисників міста, які намагалися зупинити танкову колону військ РФ одними лише автоматами та коктейлями Молотова.

У Бузковому парку мужні херсонці облаштували Меморіал бійцям Херсонської тероборони, які загинули того страшного дня. Вже після деокупації представниками 124 бригади ТРО було оновлено місце пам’яті.

Сьогодні вшанувати пам’ять загиблих прийшли до меморіалу рідні та близькі загиблих, міська та обласна влада, небайдужі херсонці.

Начальник Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова зазначила, що Герої ціною власного життя захищали свій рідний Херсон та майбутнє країни: «Ми цінуємо це і робимо все залежне, щоб підтримати родини загиблих. Вічна пам’ять та шана нашим Героям!».

Дуже символічно були прикрашені дерева у парку: рушниками та жовто-блакитними стрічками. Родини загиблих вішали рушники саме на те дерево, біля якого загинув їх рідний.

Слід відзначити, що у цьому парку планують зробити комплекс садово-паркових та меморіальних споруд після проведення конкурсу та громадських слухань.

Нехай світла пам’ять про загиблих назавжди залишиться в наших серцях. Вічна пам’ять Героям України! Навіки слава! Герої не вмирають!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН