Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ проходять заходи до Дня української писемності та мови

На факультеті української й іноземної філології та журналістики Херсонського державного університету за ініціативи кафедра української і слов’янської філології та журналістики розпочалася низка заходів з нагоди Дня української писемности та мови, – повідомляє пресслужба ХДУ.

23 жовтня відбувся інтерактив «Мистецтво суперечки». Захід приурочили до Дня української писемності та мови. Ініціаторами події виступили студентки 411 групи під керівництвом доцентки кафедри української і слов’янської філології та журналістики Світлани Мартос.

У дружній атмосфері гості дізнались про суперечки та їх різновиди, поринули в історію цього мистецтва та взяли участь у вікторині, визначили правила й помилки в аргументації та критиці. Студентки яскраво розкрили тематику заходу, доповнюючи її відео, квестами та тестами.

“Сперечайтеся тільки тоді, коли це дійсно необхідно для вирішення важливого питання, якщо ж суперечка дріб’язкова – не витрачайте на неї того найціннішого, що у Вас є – часу!». Влучні слова, актуальні повсякчас”, – поділилися враженнями від заходу організаторки.

Сьогодні, 24 жовтня, відбувся інтерактив «Чиста мова − наша зброя». Захід зачепив душу кожного, хто був присутній:

«Українська мова – наша зброя! Це не просто слова. Це свідома позиція кожного з нас. Наша мова ідентифікує нас як націю, нівелює численні імперські міфи про меншовартість!».

Захід організували й провели студентки 401 та 411 груп під керівництвом доцентки кафедри української і слов’янської філології та журналістики Світлани Мартос. Гості дізналися про суржикізми та діалектизми, брали активну участь у вікторинах та іграх, наповнили свої душі та серця любовʼю до рідної чистої мови. Студентки продемонстрували цікаві відео й постери, які створювали самостійно в межах дисципліни «Мовна особистість у білінгвальному середовищі».

Рядки, які звучали на заході, змушували затамувати подих: «Ми всі повинні пам’ятати СВОЄ, таке рідне, зараз закривавлене ворогом, виснажене, але сталеве, а головне ПЕРЕМОЖНЕ СЛОВО!».

За матеріалами кафедри української і слов’янської філології та журналістики ХДУ

Читайте на сайті інформаційного виданян “Український Південь”:

Представники ХДУ проходили стажування в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані (Польща)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН