Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбулася нарада за участі Наталії Козловської, заступниці Міністра розвитку громад, території та інфраструктури України

Про це повідомив Володимир Літвінов, начальник Бериславської РВА.

 У Херсоні відбулася нарада щодо забезпечення практичної допомоги місцевим органам виконавчої влади щодо реалізації вимог постанов Кабінету Міністрів України про надання компенсацій за знищене та зруйноване нерухоме майно відбулася за участю Наталії Козловської, заступниці Міністра розвитку громад, території та інфраструктури України. 

 

“Під час наради окрему увагу звернули на необхідність збільшення кількості членів комісії для прискорення обстеження та виплати компенсації. Запропоновано вирішення даної проблеми за допомогою залучення працівників військових адміністрацій населених пунктів тимчасово окупованих територій Херсонської області”, – зазначив Володимир Літвінов.

Обговорено на нараді механізм виплати компенсації за вже проведені ремонти будинків, який розпочне діяти з 1 січня 2024 року.  Виплати компенсації відбуватимуться за затвердженим Кабінетом Міністрів переліком (чек-листом).

“Обговорено порядок дій щодо отримання інформації від благодійних організацій, які надають допомогу по відбудові, оскільки така допомога не підлягає компенсації державою.

 

Акцентовано увагу на питанні про припинення право власності на зруйнований будинок лише після призначення за нього компенсації.

Планується встановлення верхньої межі для компенсації за знищені квартири. Зазначено, що метою надання компенсації є повне відновлення будинку для можливості проживання в ньому . Проблемним залишається питання щодо дії програми єВідновлення та виплати компенсацій за знищене майно, яке знаходиться на територіях, на яких ведуться бойові дії”, – зазначив Володимир Літвінов, начальник Бериславської РВА.

 

Фото – О. Прокудін.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

На Херсонщині не вистачає спеціалістів для проведення обстежень пошкодженого майна, – Прокудін

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН