Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Історія прикордонника Віталія Коваля: як вибрався після поранення з окупованого Херсона і став кінологом

На службі Віталій уже понад 10 років. Є учасником АТО, тож, що таке війна знає не зі слів.
«Напередодні повномасштабного вторгнення я в складі підрозділу вибув боронити південні рубежі нашої держави на херсонський напрямок. Ситуація там була вкрай складною, адже російські війська просувалися надто стрімко і швидко захопили Херсонську область. Протистояти такій навалі було важко, проте ми тримали свої позиції до останнього», – історія прикордонника Віталія Коваля.
На захоплення цього напрямку ворог кинув велику кількість сил та техніки.
“Окупанти захоплювали місто за містом і нам зрештою довелося відійти на інші позиції. Під час руху нашої колони розпочався обстріл ворожої авіації і саме в той автомобіль, де перебував я влучила ракета. Я отримав поранення і мене разом з іншими пораненими евакуювали до міста Херсон у лікарню. А уже за декілька днів місто було під окупацією», – згадує Віталій.
Близько трьох місяців прикордонник разом з пораненими побратимами перебував в окупованому Херсоні.
Каже, що ситуація в місті була складною і найважче було знайти можливість зв’язатися з рідними та повідомити, що живий.
«Після виходу з окупації я повернувся до свого підрозділу і продовжив службу, але уже в парі з чотирилапим помічником. Зараз разом зі своєю напарницею Оллі проходимо курс з пошуку наркотичних речовин. Кінологія – нова для мене справа, але мені подобається. Оллі стала мені справжнім помічником, яка підтримує у важкі моменти та допомагає забути про жахи війни» – каже кінолог.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН