Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Херсонщини взяли участь у міжнародній конференції «Сільські бібліотеки України в роки війни»

З початком повномасштабного вторгнення росії актуальним стало питання моніторингу та фіксації злочинів окупантів проти української культури, зокрема бібліотек, на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Проте, не менш важливим аспектом, є поширення наявних фактів злочинів не тільки в Україні, але й за її межами. Саме тому за рекомендацією Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара взяла участь в симпозіумі iSchool про Україну «Сільські бібліотеки України в роки війни», – повідомили в Херсонській обласній бібліотеці імені Гончара.
iSchool – Школа Інформації державного університету Сан Хосе організує симпозіуми звичайно як освітню подію, особливо для фахівців та студентів  Сполучених Штатів.
У виступі Тетяни Сватули, завідувачки науково-методичного відділу Комунального закладу «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара» Херсонської обласної ради, мова йшла про «Сільські бібліотеки Херсонщини в умовах окупації та деокупації регіону: наслідки та виклики». Були наведені конкретні приклади, як  окупанти  моментально почали нищити українську культуру, фактично мешканців намагались оперативно перетворити на росіян, змусити відмовитись від усього українського. « Я бачила реакції учасників. На екрані сипались сум і страх, а це серця підтримки. Цього вистачило підтвердити, що у нас війна, справжня і кривава», – так висловилась про емоції учасників симпозіуму його модераторка Світлана Кравченко. 
Читайте на сайт інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН