Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За добу на Херсонщині поранено 8 людей, пошкоджені школа, спорткомплекс, бібліотека, завод та комбінат, – поліція

Поліція фіксує наслідки обстрілів армією рф правобережжя Херсонщини: поранені 8 людей, пошкоджені школа, спорткомплекс, бібліотека, завод та комбінат, – повідомляє поліція Херсонщини.
російська армія продовжує масовано обстрілювати Херсонщину з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА. Постраждали населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів.
По Бериславу ворог поцілив 10 керованими бомбами. Внаслідок вибухів у місті пошкоджено понад 20 житлових будинків, адміністративну будівлю, школу, знищено 2 службові автомобілі поліції, отримали поранення 2 жінки віком 55 та 68 років.
Під авіаційним обстрілом перебувало і Веселе Каховського району.
Ввечері російські військові здійснили обстріл Станіслава, поранено 73-річного місцевого жителя.
Противник наніс авіаудари по Токарівці та Новотягинці Дар’ївської громади. Внаслідок вибухів поранено 74-річного жителя Новотягинки, вибуховою хвилею в селі пошкоджено будинок культури та 20 приватних будинків. У Токарівці пошкоджено 10 будинків, в оселях вибиті вікна, двері та пробиті дахи.
До Білозерської центральної лікарні звернувся 48-річний житель Дніпровського, який отримав поранення під час обстрілу росіянами населеного пункту. У чоловіка діагностували мінно-вибухову травму та уламкове поранення ноги.
В обласному центрі окупаційні війська цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. У Корабельному районі під атакою ворога перебували житлові квартали з багатоповерхівками та територія заводу. У районі Нафтогавані внаслідок обстрілів горіли приватні будинки.
У прибережній зоні центральної частини міста ворожими снарядами пошкоджені бібліотека, спортивний комплекс, будівлі на території порту та сталося займання на території комбінату.
Внаслідок ворожого обстрілу передмістя Херсона сталося влучання у приватний будинок, поранені троє людей: 49-річна жінка, 59-річний та 39-річний чоловіки.
Під час патрулювання Чорнобаївки під обстріл потрапив поліцейський, його службовий автомобіль отримав механічні пошкодження, працівник не постраждав.
На місцях подій працювали слідчі та експерти, які документували наслідки масованих обстрілів, медики надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 304 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН