Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі капелани презентували факсимільне видання Пересопницького Євангеліє староукраїнською мовою

  Військові капелани презентували військовослужбовцям Одеського прикордонного загону духовний оберіг українського воїнства – унікальну книгу факсимільного видання Пересопницького Євангелія староукраїнською мовою.
«Пересопницьке Євангеліє – це незрівнянний зразок української рукописної книги, унікальна пам’ятка, в якій акумульовано багатий духовний світ українського народу, сформований протягом століть православною культурою та українською мовою. Ця святиня завжди підносила дух народу, який вів виснажливі війни за Україну, за її майбутнє. Ми маємо пишатись цією видатною пам’яткою релігії та історії, яка зараз знаходиться у нас, як символом перемоги нашого народу над кожним ворогом. Це священний оберіг усього нашого війська», – сказав на презентації отець Андрій.
За красою й багатством оформлення Пересопницьке Євангеліє не має рівних собі серед українських рукописів. Книга налічує 482 аркуші з текстами, які прикрашені високохудожніми орнаментами та кольоровими заставками з мініатюрами, що зображають євангелістів.
Рукописний оберіг являє собою фоліант вагою 9,3 кг, писаний пізнім уставом на пергаменті форматом 24х38 сантиметри.
На завершення заходу військові капелани звершили Божественну Літургію за Україну та вірних синів і дочок України, які стоять на захисті нашої Батьківщини. Згадали й тих Героїв, хто поклав своє життя у боротьбі за вільну Україну️
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН