Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Університети спільно з громадами об’єднують зусилля задля відновлення України

24 жовтня у Києві шість українських університетів проведуть освітній форум «Відбудова України через синергію університетів та територіальних громад».

 

Цією подією розпочинається пілотний проєкт співпраці між Альянсом українських університетів та громадами задля відбудови України.

 

Мета проєкту – сприяти формуванню самозарадності у громадах, ефективнішому врядуванню та залученню кваліфікованих експертів для місцевого розвитку. Форум відбудеться 24 жовтня в приміщенні Київської школи економіки.

 

Учасники заходу планують напрацювати дієві механізми залучення експертизи освітніх закладів для відбудови України та обговорити посилення співпраці українських університетів і місцевих територіальних громад.

Доповідачами та учасниками заходу будуть ректори й експерти з Альянсу університетів, представники державного сектору, а також делегати від обраних дванадцятьох пілотних територіальних громад в яких будуть реалізовувати проєкт «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами».

Обрані громади отримають можливість провести комплексну оцінку своїх потреб та спільно з університетами розроблять 12 пілотних проєктів розвитку, також зможуть підвищити кваліфікацію фахівців на місцях та налагодити співпрацю між громадами та експертами університетів.

Нагадаємо, що навесні 2023 року в Альянс українських університетів заради відбудови України і розбудови українських громад об’єдналися шість закладів вищої освіти – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Київська школа економіки (м. Київ), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (м. Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Сумський державний університет (м. Суми) та Український католицький університет (м. Львів).

«Альянс українських університетів вбачає в проєкті фантастичну можливість – об’єднати зусилля академічної спільноти та громад для відповіді на воєнні виклики. Через співпрацю з громадами, ми прагнемо надати українському університету якісно нового сенсу – залучити заклади вищої освіти, як платформу для об’єднання зусиль державного і приватного секторів для відновлення України. Виші пропонують громадам унікальну експертизу своїх науковців та студентів у широкому переліку галузей, завдяки різноманіттю серед учасників Альянсу», – зазначає Єлизавета Щепетильникова, виконавча директорка Альянсу.

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН