Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителю Херсона оголошено підозру за співпрацю з окупаційною владою

Так, у колабораційній діяльності підозрюється мешканець Херсона, який підтримав збройну агресію на території України та погодився обійняти посаду у незаконно створеному органі.
На псевдопосаді так званого «начальника отдела безопасности налоговой службы Херсонской области» зрадник виконував завдання ворога, спрямовані на становлення на функціонування окупаційної влади у тимчасово окупованому Херсоні.
Колаборант «опікувався» формуванням кадрів до «відділу безпеки» фейкового органу, закликав громадян підтримати загарбників та йти на співпрацю.
Він постійно контактував з представниками окупаційної адміністрації, зс рф та співробітниками фсб з питань організації охорони та безпеки окупаційної «налоговой службы Херсонской области».
Слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.
За оперативними даними, мешканець Білозерського району Херсонщини під час захоплення представниками окупаційної влади території району перейшов на бік ворога. Чоловік зголосився стати так званим «главой поселения Миролюбовка Белозерской ВГА Херсонской области».
На посаді зрадник здійснював загальне керівництво структурними підрозділами незаконно створеного органу влади. Виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції з контролю за реалізацією рішень місцевої окупаційної влади.
СБУ повідомила йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур.
Возможно, это изображение текст

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН