Фахівцями Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області протягом січня – вересня 2023 року проведено 286 контрольних заходів, з яких – ревізій фінансово-господарської діяльності – 15, державних фінансових аудитів – 3, перевірок закупівель – 17, моніторингів – 251.
Під час ревізій та перевірок закупівель виявлено порушень чинного законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 55,7 млн гривень. Вжитими заходами забезпечено відшкодування порушень, що призвели до фінансових та матеріальних втрат, на загальну суму 38,8 млн гривень.
Моніторингами встановлені порушення у сфері закупівель на загальну суму понад 653 млн грн. За результатами проведених моніторингів замовники відмінили торги по 23 процедурам на суму 26 млн грн та розірвали 36 договорів на загальну суму 83,8 млн грн.
Правоохоронним органам передано матеріали 21 контрольного заходу, розпочато 7 досудових розслідувань, 16 матеріалів долучено до кримінальних проваджень. Вручено 3 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за результатами участі у перевірках правоохоронних органів. За вчинені фінансові порушення 19 посадових осіб притягнуто до матеріальної та дисциплінарної відповідальності.
Державними фінансовими аудитами виявлено неефективних втрат на загальну суму 278,6 млн грн, надано 23 пропозиції на поліпшення економічного стану державних підприємств.
Возможно, это изображение 1 человек и текст