Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

12 тисяч пацієнтів звернулося за медичною допомогою у вересні до поліклінік лікарні імені А. і О.Тропіних

Про це повідомив Леонід Ремига,  головний лікарні КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім А і О Тропіних”,  звернувшись зі словами подяки до колег:
Під безперервними обстрілами, у боротьбі, праці і надії починаємо першу неділю жовтня.
Вчора ми дякували нашим захисникам і захисницям, всім, хто б’ється і боронить нашу країну на фронті, хто поклав життя у цій боротьбі, а сьогодні – висловлюємо повагу і вдячність тим, хто рятує на кордоні медичному – нашим лікарям!
Але, нажаль, наш професійний день сьогодні не відчуваємо святом, бо вже з самого ранку приймаємо поранених внаслідок жорстоких російських обстрілів по цивільним.
Це дійсно жива паралель – між військовими і лікарями. Бо щоденною боротьбою, своєю міцністю, вміннями, знаннями і волею вони також бережуть кожну можливість життя, можливість порятунку і допомоги, вони також наближають перемогу.
Дякую всім лікарям нашої команди Тропіних. Дякую всім, хто працює задля забезпечення роботи лікаря. Дякую лікарям з інших регіонів, які допомагали нам і працювали разом. Вітаю всіх колег і бажаю того терпіння і чекання, яке не втрачає, а зберігає, яке міцнить. Здоров’я, любові, родини, свободи і просто буденного, спокійного, звичайного професійного життя.
Ця страшна війна дуже болісно показала нам іншу цінність того, що здавалося зрозумілим. Вона перекроїла нас – до стану, коли: лише найголовніше, лише справжнє, лише необхідне, людське, лише заради дихання, заради спокою, заради один одного.
Попередній місяць пройшов важко, інтенсивність ворожих атак збільшилася.
Більше поранених, більше хірургічних втручань, більше станів загострення хвороб, збільшилося моральне навантаження, херсонцям дуже складно виживати и триматися.
Протягом вересня до приймального відділення надійшло 404 пацієнта, госпіталізовано 291. Проведено 140 оперативних втручань, в тому числі 94 ургентних. В акушерському відділенні народилося 26 немовлят – 16 хлопчиків і 10 дівчаток.
До травматологічного пункту за цей час звернулося 658 осіб, 38 з яких отримали хірургічну допомогу. 133 пацієнта звернулися з травмами ока до офтальмологічного травмпункту, проведено 16 офтальмологічних операцій.
Стабільно працювала діагностична служба, виконуючи ультразвукові, функціональні, рентгенологічні та лабораторні обстеження. Протягом місяця було виконано майже 16,5 тисяч лабораторних досліджень, 2096 рентгенологічних (в тому числі 779 флюорографій), 816 ультразвукових та 388 функціональних обстежень.
У відділенні реабілітації пройшли лікування 211 хворих. Відпущено майже 800 фізіотерапевтичних процедур і проведено 1284 занять ЛФК.
До дорослих поліклінік за минулий місяць звернулося близько 12 тисяч пацієнтів.
У дитячих поліклініках медичну допомогу було надано 1275 дітям. Амбулаторно хірургічну допомогу отримали 15 дорослих пацієнтів і 4 дитини. Проведено 85 отоларингологічних і 8 офтальмологічних маніпуляцій.
До пунктів видачі гуманітарних ліків за цей час звернулося 2683 осіб.
У лікарні продовжують перебувати евакуйовані після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, станом на 1.09.23 р. – це 44 особи. Протягом місяця було задіяно 5 одиниць медичного транспорту для евакуації.
Ще раз дякую за роботу лікарям і усім, хто поруч з нами працює заради людей.
Леонід Ремига. 
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН