Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через банківських шахраїв троє жителів Херсонщини втратили 44000 гривень

Лише за добу до поліції звернулися троє жителів Херсонського району, які стали жертвами банківських шахраїв, – повідомляє поліція Херсонщини.
У всіх випадках заявникам телефонували нібито зі служби безпеки банку та говорили, що невідомі намагаються зняти їх карток гроші й для того, щоб захистити рахунки, потрібно назвати дані карток. Після усіх маніпуляцій аферисти знімали гроші з банківських рахунків потерпілих.
Так, в поліцію звернувся 63-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку і розповів, що з його рахунку невідомі намагаються зняти кошти. Шахрай сказав, щоб захистити рахунок, потрібно вказати дані картки. Після виконання всіх умов із рахунку чоловіка зникло 25416 грн.
За такою ж схемою втратила свої заощадження 57-річна херсонка. З її рахунку шахрай зняв 9600 гривень. Ще 9000 гривень аферист зняв із банківської картки 68-річної жительки Чорнобаївської громади.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» ККУ.
Пам’ятайте: якщо вам телефонує працівник банку, він ніколи не буде запитувати і не має права дізнаватися PIN-код до вашої платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу. Якщо вам телефонує нібито банківський працівник із такими питаннями – це шахрай! Негайно припиніть розмову і звертайтеся до поліції.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН