Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На окупованій території Херсонщини російські військові перевіряють застосунки в телефонах

Перевіряють в телефонах наявність різних меседжерів. застосунків – ДІЯ,  українських банків і -навіть,  який час виставлений на телефоні – український чи московський.
Про це повідомив Юрій Антощук, експерт.
Юрій Антощук на своїй сторінці у Фб  закцентував на наступному та зробив практивні поради дописувачам:
– Знов про анонімність у месенджерах та запасний варіант
Я вже писав що збирає Телеграм про користувачів, і чому спілкування в ньому залишає бажати кращого.
Краще, звісно, не вести в ньому спілкування на чутливі теми, бо, якщо коротко, то приватність у ньому сумнівна, як і безпека даних користувачів. Нещодавно AIN.UA теж опублікувало статтю по цій тематиці, раджу почитати.
Якщо виходу немає, то краще мати зареєстрований аккаунт на “лівий” номер телефону, бажано не український, як ми це робили в окупації. Але це все одно не дає гарантії вашій анонімності.
Особливо зараз, коли мордор проводить посилені чистки на лівому березі, який вони тимчасово контролюють, і де росіяни кошмарять місцевих мешканців – від перевірки телефонв, чатів до навіть абсурдного який час встановлений на телефоні – Київський чи московський.
Т.я. Інтернет на тимчасово окупованих територіях йде через росію, мордор всіляко намагається заблокувати все, що створює для потенційно небезпеку.
Наприклад, ми пам’ятаємо, як вони почали блокувати Вайбер, а також як вони блокують всі українські новинні, державні сайти, і популярні VPN-сервіси.
Я радив користуватися Wickr Me, але на жаль, цей месенджер перестає бути безкоштовним, і Amazon, яка володіє цим месенджером, вирішила концентруватися виключно на корпоративних та військових рішеннях цього месенджеру.
Чудова альтернатива – месенджер Session.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН