Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У  Кривому Розі проходить судове засідання щодо запобіжного заходу депутату Херсонської міськради Іллі Карамалікова

У  Кривому Розі 13 грудня проходить відкрите засідання суду щодо запобіжного заходу  депутату Херсонської міської ради Іллі Карамалікову, який звинувачується у держзраді.
Справу відкрито у квітні за поданням  обласного прокурора Володимира Калюги.
До сих пір  проходить досудове розслідування, змінюється склад суддів,  опитуються свідки. Справа щодо  Іллі Карамалікова стає  поступово резонансною, до неї долучаються до неї  міжнародні журналісти.
Адвокат підзахисного Михайло Величко наполяє на зміні запобіжного  захисту та звільненні  Іллі Карамаілкова  з-під стражі.
 На  судовому засіданні  Ілля Карамаліков заявив наступне, звертаючись до судової колегії:
Я не втік з Херсона, коли прийшли російські солдати, я захищав своє місто,  захищав бізнес український, захищав   городян і підприємців від  мародерів, допомагав  видавати пенсії на  Укрпошті, працювати  банкам. Я рятував поранених українських солдат, тих, хто боровся на  Антонівському мосту.  Я зберігав українські прапори,  у своєму  закладі, я робив все, щоб всі бачили, що Херсон – це українське місто.  Чимало  власних коштів спрямував на гуманітарну допомогу  херсонцям. Я виїхав на підконтрольну територію України 14 квітня, бо я не є зрадником своєї країни, тим більше,  що я виходив на  проукраїнські мітинги і вів їх пряму трансляцію“.
Відеозвернення Іллі Карамалікова можна переглянути за посиланям у ФБ.

Ілля Карамаліков   нагадав, що він розпустив народну дружину з заходом російських військових у Херсон, аби не працювати на  рф і щоб його не звинуватили в колаборації.
Також  Ілля Карамаліков закцентував , що   ніколи не керував Муніципальною вартою, яка була утворена Херсонською міською радою і там був  свій керівник. Єдина проблема в тому, коли  було взяттий в полон російськйи солдат, він взяв в трубку і почав вирішувати це питання, залишився цього полоненого  льотчика живим.
 Під час судового розгляду  були опитані свідки, які щодо подій початку окупації Херсонга.
Також опублікував Михайло Величко  на своїй сторінці у ФБ  анонс до статті журналістів NEW YORK TIMES, які показали події початку окупації Херсона, зазначивш наступне;
   – Кто умеет ждать, получает все! Время всегда ставит все на свои места. Проявляется ситуация, проявляются и люди к этой ситуации причастные. Все становится на свои места. Первую попытку разобраться в вынужденном балансировании на лезвии бритвы, между ПАРИОТИЗМОМ и ИЗМЕНЕ УКРАИНЕ в блокадном, а затем оккупированном ГОРОДЕ ГЕРОЕ – ХЕРСОНЕ, сделали репортеры из CNN, а теперь, более глубокий и аргументированный на реальных фактах, анализ событий, представил репортер Всемирно известного издания THE NEW YORK TIMES https://www.nytimes.com/ лауреат Плитцеровской премии ДЖЕФФРИ ГЕТТЛМАН.
 Журналісти видання NEW YORK TIMES через образ російського солдата- окупанта, якого херсонці взяли в полон,  повертають до  подій кінця лютого – початку березня міста,  показуючи чим займався Ілля Карамаліков у ці дні, як представники народної  дружини  протидіяли мародерству. Також у матеріалі є  коментарі і голови  Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, і рабина  Вольфа.
Зі змістом статті  в її перекладі можна познайомитися за посиланням у дописі Михайла Величка:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН